Nieuws

Politie treft veertig feestgangers in pand Gelkingestraat

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een feest in een pand in de Gelkingestraat beëindigd, waar op dat moment veertig mensen aanwezig waren. Er zijn tien boetes uitgedeeld, maar niet voor het overtreden van de coronaregels.


Leestijd: 1 minuut

Politie treft veertig feestgangers in pand Gelkingestraat
Politie treft veertig feestgangers in pand Gelkingestraat

De politie nam een kijkje in het pand na een melding van geluidsoverlast. Eenmaal binnen troffen de agenten veertig personen aan. De politie wil niet zeggen of het om jongeren of studenten gaat. "Het was gewoon een pand met een feestje", is het enige dat een woordvoerder van de politie daar over kan zeggen. 

Tien van hen zijn op de bon geslingerd, voor geluidsoverlast en het opgeven van een valse naam. De politie bevestigt dat er dus geen coronaboetes zijn uitgedeeld voor het overtreden van de coronaregels. In een pand mag je als huishouden maar drie gasten ontvangen of er mag een samenscholing zijn van maximaal vier 'bekenden'. Er waren dus tientallen gasten teveel. 

De politie heeft sowieso niet alle aanwezigen een boete gegeven. "De eerste insteek van de agenten ter plaatse was om het feest te beëindigen. Gezien de situatie is verder besloten om tien mensen een boete te geven voor de genoemde overtredingen", aldus een woordvoerder van de politie. 

De politie laat verder nog wel weten een zogenoemde aandachtsvestiging op dit pand te hebben geplaatst. Dat betekent dat als er in dit pand nog een keer een feestje wordt gehouden, alle geluidsapparatuur in beslag genomen wordt.

UPDATE: Eigenlijk was het bekend, maar volgens de woordvoerder van de burgemeester is het niet mogelijk om achter de voordeur te handhaven. De politie kon dus geen coronaboetes uitdelen.