nieuws

18 dec 2001, 00:12

Politie Stadskanaal door dieven in politiebureau opgesloten

Inbrekers hebben vannacht een inbraak gepleegd in een electronicawinkel nadat ze eerst de plaatselijke politie in Stadskanaal in het politiebureau hadden opgesloten. Ze deden dat door een hek rond het bureau met een ketting stevig dicht te maken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het opsluiten van de politie gebeurde omstreeks half vijf vanmorgen. De dieven sloten het schuifhek rond het politiebureau eerst goed af met een ketting en togen daarna aan het werk in de electronicawinkel aan de Navolaan, op enkele honderden meters afstand van het bureau. Terwijl ze bezig waren hun slag te slaan, ging het alarm af en werd de politie gewaarschuwd. De aanwezige agenten wilden er onmiddellijk met de surveillancewagen op af, maar ontdekten dat het hek vast zat. De inbrekers namen ondertussen een aantal breedbeeld tv’s en videocamera’s mee en gingen er mee aan de haal.
Woordvoerder Henk Bouwkamp van de Regiopolitie Groningen noemt het een vervelend incident. Maar volgens hem heeft het de dieven nauwelijks tijdwinst opgeleverd, omdat de opgesloten agenten onmiddellijk collega’s uit Veendam alarmeerden die er onmiddellijk op af gingen. Volgens de woordvoerder hebben de inbrekers geluk gehad, want de agenten zitten niet de hele nacht in het bureau en zijn meestal aan het surveilleren. In elk geval gaat de politie bekijken op welke wijze dergelijke opsluitingen inde toekomst kunnen worden voorkomen.