nieuws

01 feb 2012, 21:09

Politie slaat alarm: Groningse agent vermist

De 30-jarige Friso Wouda, agent in opleiding bij de Regiopolitie Groningen, wordt sinds dinsdagmorgen vermist. De politieman, die in Groningen woont, heeft mogelijk zijn dienstwapen bij zich. Zowel de politie als de familie van de man tasten nog in het duister over de vermissing.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wouda is dinsdagochtend om kwart voor 11 nog gezien bij een pinautomaat en een supermarkt bij het A-Kerkhof in Groningen. De avond daarvoor was Wouda niet op zijn werk in Delfzijl verschenen. Nader onderzoek heeft nog niks opgeleverd. De politie en de familie van de man maken zich zorgen over zijn gezondheid.
Wouda komt oorspronkelijk uit de provincie Fryslân en heeft in Leeuwarden gewerkt. Het valt niet uit te sluiten dat hij in die omgeving verblijft.

De politie roept iedereen op die weet waar Friso Woude is om meteen contact op te nemen met de politie via 112. Ook het algemene nummer van de politie is beschikbaar voor informatie: 0900-8844.

Friso Wouda is 2.07 meter lang, heeft een fors postuur en heeft kort geknipt donderblond haar. Friso draagt waarschijnlijk een spijkerbroek, een grijs vest met print aan de voorkant met daarop een zwarte sjaal. Hij loopt vermoedelijk op lichtkleurige schoenen en heeft mogelijk een donkere sporttas bij zich.