Nieuws

Politie schrijft vandaag geen bonnen uit

De politie is je beste vriend. Voor eventjes dan. Want Politieagenten in het Noorden schrijven vandaag geen bonnen uit voor lichte vergrijpen. De agenten willen zo betere voorwaarden in hun CAO afdwingen bij minister Opstelten. De gesprekken tussen de bonden en de minister liepen woensdagavond vast waarna de politievakbond acties aankondigden. De politie is je beste vriend. Voor eventjes dan. Want Politieagenten in het Noorden schrijven vandaag geen bonnen uit voor lichte vergrijpen. De agenten willen zo betere voorwaarden in hun CAO afdwingen bij minister Opstelten. De gesprekken tussen de bonden en de minister liepen woensdagavond vast waarna de politievakbond acties aankondigden.


Leestijd: 1 minuut

Volgens de politiebonden betekenen de acties natuurlijk niet dat mensen meteen de regels aan hun laars moeten lappen. Met ‘kleine vergrijpen’ heeft de politie het vooral over gevallen waarbij de veiligheid van iemand anders niet in het geding is. Neem bijvoorbeeld fietsen op de stop, rijden over een doorgetrokken streep of toeteren zonder noodzaak.

Zelfs met door een rood licht rijden, kun je wegkomen, stellen sommige media. Andere kranten schrijven dat ook te hard rijden is toegestaan. Hoe bont U het dus precies mag maken is niet duidelijk. Wel duidelijk is dat de zogenoemde ‘verkeershufters’ zonder pardon op de bon worden geslingerd, aldus de politiebond.