nieuws

03 jan 2011, 10:10

Politie rondt onderzoek naar vuurwerkincident Boerakker af

De politie heeft onderzoek afgerond naar het vuurwerkincident waarbij kort na de jaarwisseling een 17-jarige jongen uit Tolbert om het leven kwam. Uit het onderzoek blijkt dat de jongen de vuurwerkbom bestaande uit nitraatbommen in een buis, zelf heeft gemaakt en heeft aangestoken. De rondvliegende stukken van de bom zijn hem uiteindelijk fataal geworden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jongen stak de vuurwerkbom kort na de jaarwisseling af bij een jongerenontmoetingsplek aan de Hoofdweg in Boerakker. Enkele andere jongeren waren daarbij aanwezig, maar stonden toevallig achter een metalen hokje waardoor zij ongedeerd bleven. De jongen die de bom afstak raakte ernstig gewond en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het incident heeft veel impact op Boerakker en Tolbert. In beide dorpen is slachtofferhulp aan de omgeving geboden. Op initiatief van de buurtbewoners is zondagmiddag een bijeenkomst georganiseerd, waar diverse jongeren van gedachten konden wisselen. Ook de burgemeesters van Leek en Marum waren hierbij aanwezig.