nieuws

29 okt 2009, 17:05

Politie rolt drugslijn tussen Antillen en Delfzijl op

De politie heeft met de aanhouding van acht verdachten een einde gemaakt aan een drugslijn tussen de Nederlandse Antillen en Delfzijl. Aan de aanhoudingen ging een rechercheonderzoek ongeveer een jaar vooraf.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie kreeg in het najaar van 2008 informatie dat een aantal inwoners van Delfzijl zich had toegelegd op de import van en handel in cocaïne. Uit het daarop volgende onderzoek bleek dat mensen uit de provincie Groningen als koerier werkzaam waren om drugs vanuit de Nederlandse Antillen naar Nederland te transporteren. Uit het vervolgonderzoek ontdekte de politie dat een aantal personen uit Delfzijl en Groningen de spil was in het drugstransport en de handel hierin.

In september werden in Groningen en Delfzijl diverse huiszoekingen gedaan. Hierbij werden twee vuurwapens en in totaal 700 gram cannabis en 1 kilogram cocaïne in beslag genomen. In Delfzijl werden twee inwoners (30 en 37 jaar) van die plaats aangehouden voor betrokkenheid bij de handel in drugs. Op een parkeerterrein bij Marum werden twee Groningers van 34 en 38 jaar aangehouden. Deze verdachten hadden volgens de politie de bedoeling harddrugs door te voeren naar Zweden. In oktober volgde de aanhouding van een 33-jarige Stadjer. Deze vijf verdachten vormen volgens de politie de spil van de drugsbende.

De drie andere aanhoudingen betreffen mensen die ervan worden verdacht als drugskoerier gefungeerd te hebben. Zij zijn, na het afleggen van verklaringen, weer in vrijheid gesteld. De vijf hoofdverdachten zitten nog vast.