nieuws

16 okt 2010, 14:02

Politie raakt slaags met feestgangers

De politie is zaterdagmorgen op het Marktplein in Winschoten slaags geraakt met een groep van ongeveer 300 feestgangers en omstanders. Na afloop van een schoolfeest verzamelden zich een grote groep feestgangers op het Marktplein. In deze groep ging een 17-jarige knaap uit Winschoten door nog een onbekende oorzaak flink door het lint. Hij sloeg hierbij wild om zich heen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Toegesnelde dienders hadden de handen vol om de knaap tot bedaren te krijgen. Agenten besloten de jongen voor zijn eigen veiligheid aan te houden. Hierbij ontstond er een grimmige sfeer. Een groep van ongeveer 300 omstanders bemoeiden zich met het optreden van de agenten. Zij bekogelden de politieagenten met stenen en glaswerk.

Een politieagente raakte door een rondvliegende steen gewond aan haar oog. Agenten vorderden de groep om zich van het Marktplein te verwijderen. Toen de groep weigerde om weg te gaan voerden ongeveer 20 agenten een aantal charges uit met de wapenstok. Hierbij werd ook een politiehond ingezet. Bij de schermutselingen raakten een aantal personen gewond. Sommigen moesten zich met bijtwonden laten behandelen in het ziekenhuis. Ook de politieagente moest zich met een oogwond in het ziekenhuis laten behandelen. Alle gewonden konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Bij de schermutselingen sneuvelde ook een ruit van een politieauto. Nadat de agenten assistentie hadden gekregen van andere collega’s keerde de rust weer terug. De politie heeft nog geen aanhoudingen kunnen verrichten. De recherche is een onderzoek gestart.

Regiopolitie Groningen neemt het incident hoog op en accepteert geweld tegen haar agenten niet. Tegen verdachten van geweld tegen politieambtenaren worden door het Openbaar Ministerie fiks hogere straffen geëist. De politie is dan ook op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit geweldsincident en/of weten welke personen met stenen en glaswerk naar de politie hebben gegooid.

Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.