nieuws

01 mrt 2003, 00:12

Politie pakt gevluchte penningmeester carnavalsvereniging Nijmegen

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Winschoten de 34-jarige penningmeester van de Nijmeegse carnavalsvereniging De Spiegelaars opgepakt. De man was sinds afgelopen weekeinde zoek, net als de 70.000 gulden spaargeld van de leden van De Spiegelaars uit Nijmegen. Hij bleek naar het Noorden gevlucht. Het mocht niet baten; de lange arm der wet reikte verder dan hij had gehoopt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Agenten pakten de Nijmegenaar op toen zij hem zagen lopen in Winschoten. De politie in Nijmegen had het signalement van de man op het opsporingsnet gezet nadat de carnavalsclub maandag aangifte tegen hem had gedaan wegens verduistering. Diens vrouw wist niet waar hij was en gaf haar man op als vermist. Door de verdwijning van het spaargeld viel het carnaval voor De Spiegelaars grotendeels in het water.
De politie in Nijmegen kan nog niet zeggen wat de 34-jarige penningmeester met de 70.000 gulden heeft gedaan. ,,Dat zijn we nu aan het uitzoeken'', aldus een woordvoerder. De man zit inmiddels vast op het politiebureau in Nijmegen.