nieuws

09 jul 2009, 09:09

Politie pakt drugsbende op

De Groningse politie heeft een bende van zeven drugshandelaren opgepakt. Behalve hard- en softdrugs is er ook een vuurwapen in beslag genomen en zijn drie hennepkwekerijen ontmanteld. De politie was sinds begin dit jaar bezig met een groot drugsonderzoek. Een deel van de drugs was afkomstig uit Suriname en werd doorgevoerd naar Duitsland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Half april pakte de politie op de A7 bij Hoogkerk twee mannen van 33 en 34 jaar op die 500 gram cocaine bij zich hadden. Daarna volgden huiszoekingen, waarbij ook een 23-jarige Groningse werd aangehouden. Vervolgens kwam de politie een postpakketje met cocaine uit Suriname op het spoor, waarop een 43-jarige Stadjer werd aangehouden. De drugs werden deels verhandeld door een 37-jarige subdealer uit Eelde. Begin juni hield de politie tenslotte nog een 28-jarige Groninger en een 37-jarige man uit Drachten, die regelmatig samen drugs verhandelden in Duitsland.

Met de aanhoudingen en de inbeslagname van de drugs denkt de politie een grote slag te hebben geslagen. Toch zet de politie het onderzoek naar drugshandel in de regio voort. Van de zeven verdachten in het onderzoek zitten momenteel nog drie personen achter slot en grendel. De overige verdachten zijn in afwachting van hun proces in vrijheid gesteld. Behalve het zevental heeft de politie ook nog diverse gebruikers aangehouden.