nieuws

20 mrt 2011, 14:02

Politie pakt dronkelap na dollemansrit

De politie heeft zaterdagavond in Zuidbroek een 24-jarige automobilist uit Bellingwolde aangehouden na een dollemansrit, waarbij hij een 14-jarig meisje aanreed. De man was onder invloed van alcohol.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De agressieve rijder had eerder op de dag al een aanrijding had veroorzaakt op het verkeersplein bij Joure. Ondanks de veroorzaakte schade aan een betonblok, ging de man er vandoor. Groningse agenten kwamen de man langs de snelweg bij Hoogezand op het spoor. De Bellingwolder ging er met een snelheid van 190 kilometer per uur vandoor toen hij de agenten opmerkte. Tijdens deze dollemansrit haalde hij verschillende auto’s in via de vluchtstrook.

De achtervolging kwam in Zuidbroek tot een einde, nadat de automobilist een 14-jarig meisje aanreed en daarna uit zijn auto vluchtte. Op aanwijzing van omstanders werd de man in een sloot gevonden.

Het meisje is met een zware hersenschudding en beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte bleek 1,65 promille alcohol in zijn bloed te hebben en moest zijn rijbewijs inleveren. Justitie moet een beslissing nemen over de vervolging van de man. De man zit nog vast.