nieuws

31 dec 2002, 00:12

Politie Oudejaarsavond in actie in Groningse wijk Hoogkerk; verder 'rustige'jaarwisseling

In de Groningse wijk Hoogkerk is de regiopolitie dinsdagavond in actie gekomen tegen jongeren die de brandweer hinderden in het blussen van een oude jaarsvuur. Het vuur was volgens een woordvoerder van de regiopolitie ontstoken op een plek die daarvoor niet geschikt is. Toen de brandweer het vuur wilde doven probeerden enkele tientallen jongeren dat tegen te houden. Vor het overige is de jaarwisseling tamelijk rustig verlopen in Stad en Ommeland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Regiopolitie trachtte de groep jongeren op afstand te houden om de brandweer gelegenheid te geven het vuur te doven. De jongeren gooiden stenen naar de politie maar daarbij raakte niemand gewond. Volgens een woordvoerder leek de zaak dinsdagavond onder controle. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Overigens was het maandagavond ook al onrustig in Hoogkerk. Een grote groep jongeren stookte toen een vuur op de kruising van de Nijverheidsplein en de Zuiderweg. Toen de brandweer kwam om de brand te blussen ontstonden er ongeregeldheden. Ook vorig jaar moest de Groningse politie in actie komen in deze wijk.