nieuws

11 nov 2011, 09:09

Politie op zoek naar info over houten balk in overvalonderzoek

De politie in Groningen doet onderzoek naar een houten balk die is gebruikt bij een overval op 7 november in een woning in het Kapiteinspark in Veendam.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hierbij werden de 73-jarige bewoonster en haar 45-jarige zoon in hun huis overvallen. Ze zaten in de woonkamer toen ze een luide knal hoorden, waarna drie tot vier mannen in de woonkamer stonden en de zoon met een wapen bedreigden. De overvallers doorzochten de woning en eisten geld. Uiteindelijk verlieten ze zonder buit de woning in een op de oprit van de buren gereedstaande oud zwarte, hoog model, bestelbus.

Na onderzoek bleek dat de daders binnen konden komen door de voordeur met een grote houten balk te vernielen. Het gaat om een balk van ongeveer 135 x 20 x 20 cm, die aan beide uiteinden afgeschuind is. Tevens bevinden zich aan één lange zijde drie groepen van twee grote krammen. Verder zit er op de balk een witte substantie. De politie wil graag weten wie iets kan vertellen over de herkomst van deze balk of waar deze balken voor worden gebruikt.