nieuws

03 mrt 2003, 00:12

Politie onderzoekt veiligheidsgevoelens Groningers

Aankomende zaterdag gaat in de provincie Groningen een onderzoek van start naar criminaliteit en onveiligheid. In het kader van de zogenoemde Politiemonitor Bevolking 2003 worden ruim duizend Groningers telefonisch over deze onderwerpen ondervraagd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het onderzoek moet duidelijk maken welk deel van de bevolking het afgelopen jaar slachtoffer is geworden van criminaliteit, zoals woninginbraak en fietsendiefstal. Ook worden vragen gesteld over buurtproblemen, onveiligheidsgevoelens, het functioneren van de politie en preventiegedrag van de ondervraagden
Doordat de monitor voor de zesde keer wordt gehouden – eerdere metingen vonden plaats in 1993, 1995, 1997, 1999 en 2001 – is het mogelijk om trends waar te nemen. De Politiemonitor Bevolking is daarmee een belangrijk hulpmiddel voor de politie, het bestuur en het openbaar ministerie.
De Politiemonitor Bevolking wordt uitgevoerd in opdracht van de ministeries van Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de regionale politiekorpsen.