nieuws

09 aug 2011, 10:10

Politie onderzoekt twee straatroven

De politie stelt een onderzoek in naar twee straatroven in Groningen. In de nacht van maandag op dinsdag vond zowel aan de Kajuit in Lewenborg als in de wijk De Hunze een beroving plaats.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aan de Kajuit werd een 42-jarige man van zijn portemonnee beroofd. Het slachtoffer was aan het pinnen bij een bank toen een groepje jongens van een jaar of 18 met een donkere huidskleur op fietsen achter hem stonden. Na het pinnen liep de man langs richting de bloemenzaak. Daar werd hij omsingeld door hetzelfde groepje. Eén van de jongens vroeg hem vervolgens om geld, waarop het slachtoffer zijn portemonnee af gaf.

In de Hunze werden diezelfde nacht drie jongens tussen de 16 en 18 jaar beroofd van hun bezittingen. De jongens stonden op de kruising van de Berlageweg en de Granpre Moliereweg een sigaretje te roken toen er vanuit de Granpre Moliereweg vijf donkergekleurde jongens met bivakmutsen aan kwamen fietsen. Zij dwongen de slachtoffers hun waardevolle spullen af te staan. Toen er een stadsbus aan kwam, fietsten de verdachten weg.

De politie onderzoekt of er een verband tussen de twee berovingen bestaat.