nieuws

26 feb 2002, 00:12

Politie lost serie snelkraken in Groningen Zuid op

De Groningse politie heeft een einde gemaakt aan een lange serie snelkraken in Helpman. De twee aangehouden verdachten gebruikten zwerfkeien om de glazen deuren van supermarkten mee in te slaan. Met twaalf inbraken maakten de verdachten voor in totaal 12.000 euro aan sigaretten en parfums buit. De gestolen waren verkochten de twee aan vrienden en kennissen, of ruilden ze tegen harddrugs.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De reeks snelkraken kwam aan het licht toen de 29-jarige verdachte in de nacht van 13 op 14 februari werd betrapt na een inbraak in de Aldi aan de P.C. Hooftlaan. De man liep met een winkelwagentje, met daarin zijn pas gestolen boormachine, over straat.
De 29-jarige verdachte bekende twaalf inbraken te hebben gepleegd. Bij één inbraak werd hij bijgestaan door een 47-jarige kennis. Bij elke kraak gebruikte de hoofdverdachte een zwerfkei om zichzelf toegang te verschaffen tot de winkel. Binnen stal hij meestal binnen afzienbare tijd enkele honderden pakjes sigaretten.
Behalve de Aldi aan de P.C. Hooftlaan brak de man in bij Albert Heijn-filialen aan het Helperplein, de S.O.J. Palmelaan, de B.S.F. von Suttnerlaan en de Van Lenneplaan. Bij de laatste winkel moest de aan harddrugs verslaafde verdachte genoegen nemen met een aantal flesjes parfum, omdat er geen sigaretten voorhanden waren.