nieuws

01 nov 2008, 11:11

Politie lost serie fietsendiefstallen op

De politie heeft met de aanhouding van een 18-jarige jongeman uit Hoogezand een serie fietsdiefstallen opgelost. De Hoogezander wordt verantwoordelijk gehouden voor het stelen van minstens twintig fietsen in Hoogezand en Groningen. Daarnaast werden zes verdachten gehoord voor heling omdat zij allen een gestolen fiets van de Hoogezander hadden gekocht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie kwam de verdachte op het spoor nadat een 28-jarige man uit Groningen wroeging had gekregen over het kopen van een fiets van de 18-jarige Hoogezander. De man wist dat de fiets door de verdachte was gestolen. Uit onderzoek bleek al snel dat zes personen in de omgeving van de Groninger zich schuldig hadden gemaakt aan fietsheling. Bij vijf verdachten trof de politie de geheelde fiets aan. Eén van de fietshelers bracht bovendien de andere helers in contact met de 18-jarige fietsendief uit Hoogezand.

De dief werd op 26 oktober aangehouden. Uit de verhoren kwam naar voren dat de verdachte zeker verantwoordelijk is voor zo’n twintig fietsendiefstallen in Groningen en Hoogezand. Ook de vijf gestolen fietsen die bij de genoemde helers werden aangetroffen, had de verdachte gestolen. Alle fietsen had hij met behulp van een valse sleutel weten te stelen. De diefstallen waren naar eigen zeggen in de periode maart tot en met juni 2008 gepleegd. De meeste fietsen werden voor een paar tientjes verder verkocht. Volgens de verdachte had hij geld nodig. Hij werd na twee dagen hechtenis in vrijheid gesteld in afwachting van de beslissing van de officier van justitie wat er met hem moet gebeuren.