nieuws

02 feb 2008, 10:10

Politie lost oude overval drogisterij op

Met de aanhouding van een 29-jarige vrouw uit Heerenveen heeft de politie de gewapende overval op een drogisterij aan de Paterswoldseweg opgelost. De verdachte werd afgelopen vrijdag buiten op heterdaad aangehouden. Een anonieme tip, een vinger- en een schoenspoor brachten de politie op het spoor van de vrouw.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De verdachte was vlak voor sluitingstijd op zaterdagmiddag 13 oktober 2007 de drogisterij binnengekomen. Zij bedreigde de eigenaar van de winkel, een inmiddels 60-jarige man, met een mes. Zij eiste geld van het slachtoffer. Dit gaf de man niet, waarna een worsteling ontstond met de vrouwelijke overvaller. De 60-jarige werd hierbij met een mes in de borst gestoken. De verdachte moest vervolgens zonder buit de drogisterij verlaten. Het slachtoffer werd met een oppervlakkige snijwond naar het ziekenhuis gebracht.
 
Onderzoek
De drugsverslaafde vrouw kon buiten heterdaad op basis van anonieme informatie en een aangetroffen dactyspoor in de drogisterij worden ingerekend. Ook het aangetroffen schoenspoor bleek te matchen met het schoenprofiel van de vrouw. De politie verrichtte na de overvaller een buurtonderzoek.
 
De verdachte verkeerde volgens eigen zeggen onder invloed van verdovende middelen. Zij kan zich niets meer van de overval herinneren. De vrouw werd woensdag geleid voor de rechtercommissaris. Hij besliste dat de verdachte voor veertien dagen in bewaring werd gesteld. De politie heeft het onderzoek naar de gewapende overval nagenoeg afgerond.