nieuws

13 mrt 2003, 00:12

Politie lost drugslijn op

De politie heeft een drugslijn tussen de Antillen en Groningen opgerold.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na een onderzoek van enkele weken heeft de politie met de aanhouding van drie mannen en drie vrouwen in de leeftijd van 23 tot 33 jaar, een drugslijn van Curaçao naar Groningen opgerold. Alle verdachten worden ervan verdacht in de periode tussen 1 mei 2002 en 5 februari 2003 één of meerdere keren bolletjes cocaïne van Curaçao naar Nederland te hebben gesmokkeld, maakte de Regiopolitie Groningen bekend.
Drie verdachten, een 33-jarige man uit Groningen, een 23-jarige vrouw uit Appingedam en een 26-jarige man uit Delfzijl zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij zitten nog vast. De politie had informatie binnengekregen over de verdachten. Daaruit kwam naar voren dat de 33-jarige hoofdverdachte uit Groningen vermoedelijk met cocaïne onderweg was van Curaçao naar Nederland. De man werd vervolgens op bevel van de Officier van Justitie op 5 februari op Schiphol aangehouden. Hij bleek daarbij in het bezit te zijn van 64 bolletjes cocaïne. De verdachte had de bolletjes ingeslikt. Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat de 33-jarige verdachte de organisator en financier van de drugstransporten is geweest, stelt de politie.
De politie schat dat er met deze route telkens rond de zeventig bolletjes van acht gram per koerier zijn vervoerd. Dit zou een waarde vertegenwoordigen van enkele tienduizenden euro's.