nieuws

24 mrt 2010, 16:04

Politie krijgt 200 tips over branden Veendam

De politie heeft in iets meer dan twee weken ruim tweehonderd tips binnengekregen naar aanleiding van de branden in Veendam. Dat meldde de Groningse politie woensdag. Sinds de nacht van 7 op 8 maart, toen een brandweerman om het leven kwam bij een brand in een winkel aan de Kerkstraat, is de politie op zoek naar een of meerdere brandstichters.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sinds die nacht, waarin ook een leegstaande discotheek in vlammen opging, zijn in Veendam nog zes branden geweest. De politie heeft 44 rechercheurs op de zaak gezet en plaatste vorige week een filmpje op Youtube met beelden van een mogelijke verdachte.


Ook mag er sinds afgelopen weekeinde preventief gefouilleerd worden en geldt een verbod op voorwerpen die kunnen worden gebruikt om brand te stichten. Niemand mag er meer rondlopen met brandversnellende vloeistoffen, brandlonten, brandontstekers of molotovcocktails.

Dinsdag publiceerde de politie foto's van een jas en een sjaal die mogelijk aan een brandstichter toebehoren. Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen of de tips gaan over het filmpje of de foto's. Ook kon hij geen mededelingen doen over de bruikbaarheid van de tips.