nieuws

20 sep 2011, 09:09

Politie Groningen met 40 man op moordzaak Zuiderdiep

De politie in Groningen zoekt hulp van buurtbewoners, kennissen of andere Groningers die iets kunnen zeggen over de dood van de 65-jarige Nico Leeuwe. Deze werd vrijdag vastgebonden en vermoord aangetroffen. Een dergelijke kille moord is uiterst zeldzaam in Groningen.De politie werkt met veertig man aan de zaak.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie is sinds vrijdagmiddag bezig met een onderzoek naar de dood van een 65-jarige inwoner van Groningen. De Stadjer werd vrijdag aan het eind van de morgen gevonden bij zijn woning aan het Gedempte Zuiderdiep.


Slachtoffer


Het slachtoffer is de 65-jarige Niklaas (“Nico”) Leeuwe. Hij was voor veel mensen in de binnenstad van Groningen een bekend gezicht. Zo deed hij regelmatig boodschappen voor prostituees in de Nieuwstad. De man woonde in de buurt van het prostitutiegebied.

Sectie


Afgelopen weekend is sectie op het lichaam van het slachtoffer verricht. Vanwege het lopende onderzoek is het niet mogelijk informatie te geven over de wijze waarop de Groninger om het leven is gekomen.

TGO


De politie is na de vondst van het slachtoffer gestart met een uitgebreid sporen- en buurtonderzoek. Inmiddels is een zogenaamd Team Grootschalig Onderzoek (TGO) geformeerd. Het team bestaat uit zo’n 40 personen en probeert diverse vragen beantwoord te krijgen. Het onderzoeksteam wil achterhalen wie verantwoordelijk is voor de dood van het slachtoffer.

Hulp van publiek


De politie wil graag spreken met mensen die meer informatie hebben over de dood van Nico Leeuwe. Mogelijk zijn er mensen die iets verdachts hebben gezien tussen donderdagavond en vrijdagmorgen, in de omgeving van het Gedempte Zuiderdiep en de Nieuwstad.

Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Informatie over deze zaak kan ook gemaild worden via het mailformulier op  www.politie.nl/groningen.