nieuws

13 mei 2010, 13:01

Politie houdt zeven verdachten straatroof in Haren aan

Op zaterdag 10 april werd rond 00.30 uur aan de Voorhorst, in het centrum van Haren, een 20 jarige jongen beroofd en mishandeld. Hiervan werd door de politie middels een email@lert aandacht gevraagd. Onder andere door de publiciteit die dit genereerde kon de politie uiteindelijk zeven verdachten aanhouden die betrokken waren bij deze beroving. Bovendien was de straatroof vastgelegd door een beveiligingscamera, waarop te zien was dat het slachtoffer geen schijn van kans maakte. De onfortuinlijke jongeman werd, nadat hij even met de jongens had gesproken, door dezelfde groep nagezeten, gevloerd,

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

gestompt en met een bierfles op zijn hoofd geslagen. Ook werd de inhoud van een bierblikje over hem leeg gegoten, waarna hij onder bedreiging een aantal persoonlijke eigendommen moest afstaan.
In de afgelopen weken hebben de buurtagenten en jeugdagent van Haren seriematig aanhoudingen verricht en het onderzoek gedraaid. De jongeren, zes jongens en een meisje, van 16 en 17 jaar oud zijn afkomstig uit de gemeente Haren. Een verdachte komt uit Rotterdam. Alle verdachten hebben inmiddels over hun aandeel bij het incident verklaard. De processen verbaal zullen worden gezonden naar het openbaar ministerie.