nieuws

22 jan 2002, 00:12

Politie houdt verdachte aan voor doodsteken 15-jarige Jan de Wit uit Pekela

De politie heeft een 35-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op een 15-jarige jongen uit Oude Pekela. Dat heeft woordvoerder P. Boomsma van de Regiopolitie Groningen zojuist bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft vanochtend een 35-jarige inwoner van Nieuwe Pekela aangehouden die verdacht wordt op 7 juli 2001 betrokken te zijn geweest bij de dood van de 15-jarige Jan de Wit in Oude Pekela. De verdachte is vanochtend in zijn woning opgehaald, waarna onder leiding van de rechter commissaris een zoeking in de woning van de man is gedaan. Jan de Wit werd op zaterdagochtend 7 juli 2001 dood in de tuin van zijn ouderlijke woning aan de Erasmusstraat gevonden.
Hij bleek door messteken om het leven te zijn gekomen. Een recherchebijstand team heeft het afgelopen half jaar voortdurend aan het onderzoek gewerkt. Door de hoofdofficier van justitie werd een beloning uitgeloofd van 25 duizend gulden. De verdachte woonde tijdens het incident in Oude Pekela en is tijdens het verloop van het onderzoek naar de dood van Jan meerdere keren door de politie als getuige gehoord. De verdachte zal de komende dagen worden verhoord. Uiterlijk vrijdag 25 januari 2002 zal de man worden voorgeleid bij de rechter commissaris.