nieuws

25 feb 2012, 14:02

Politie rolt hennepbende op in Groningen

In Groningen en de andere noordelijke provincies heeft de politie een bende aangehouden waarvan de leden worden verdacht van grootschalige teelt van- en handel in hennep.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een rechercheteam van de politie Groningen heeft de afgelopen twee maanden op 13 verschillende locaties in provincie Groningen, Friesland, Drenthe en in België invallen laten doen. Hierbij zijn 13 verdachten aangehouden. De vijf hoofdverdachten zitten nog vast en worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich bezig houdt onder andere de handel in hennep.
Onderzoek

De politie deed onderzoek naar hennepkwekerijen in Oost-Groningen. Uit dit onderzoek kwamen ook adressen in Friesland en Drenthe naar voren. Eind januari deed de politie bij een groot aantal adressen in oa Kropswolde, Winschoten, Hoogezand, Groningen, Blijham, Bad Nieuweschans, Bellingwolde, Den Andel, Woldendorp, Burgum, Drouwenermond en Oude Pekela invallen.

Hierbij werden meerdere hennepkwekerijen aangetroffen. In Oude Pekela werd onder andere een grote stekkenkwekerij van meer dan 3000 stekken en een kleine 200 moederplanten aangetroffen. Een speciaal ruimbedrijf heeft deze kwekerijen ontmanteld. Afgelopen maand is in België in Brussel een stekkenkwekerij ontmanteld die geschikt was gemaakt voor meer dan 5000 stekken. Het onderzoekt loopt nog steeds door en onderlinge verbanden worden onderzocht