nieuws

07 okt 2012, 11:11

Politie houdt brandstichter aan in buurt van Winschoten

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige inwoner van Winschoten op heterdaad betrapt toen hij brand probeerde te stichten bij een clubgebouw aan de Verschedijk in Blijham. De politie ziet de aanhouding van de man als een concreet resultaat in het onderzoek naar een reeks branden in Winschoten en omgeving.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De man was al onder de aandacht van de politie, omdat hij enkele keren melder is geweest van een brand in zijn woonplaats. Vanwege het vervolgonderzoek is ondermeer kleding van de verdachte in beslag genomen. Ook gaat het team na of tips van getuigen wijzen in de richting van de zaterdagnacht aangehouden verdachte. Het rechercheteam, dat met dertig personen aan het onderzoek naar de branden werkt, kijkt de komende dagen nauwkeurig naar de relatie tussen de verdachte en de branden in Winschoten.

Vanwege de branden in Winschoten is de politie veel in die omgeving aanwezig. Verdachte situaties die worden gemeld bij de meldkamer worden direct uitgezocht. Ook houden politiemensen zelf veel situaties in de gaten. Mede daardoor ontdekten ze zaterdagnacht rond 2.00 uur de poging brandstichting in Blijham. Afgelopen week werd in die plaats, nabij Winschoten, een schaftkeet door brand verwoest. Ondanks de aanhouding blijft de politie zichtbaar in Winschoten en omgeving.