nieuws

14 jan 2010, 16:04

Politie hoort nieuwe verdachten inzake schietincident Hoogezand

De politie in Groningen heeft deze week opnieuw drie mannen gearresteerd vanwege vermeende betrokkenheid bij een schietincident in november vorig jaar in Hoogezand, waarbij mogelijk de Amsterdamse rapper ‘Rel’ werd doodgeschoten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De drie mannen, in de leeftijd van 25 tot 44 jaar, zijn door de politie gehoord als verdachten, maar zijn inmiddels weer op vrije voeten. Ze werden in eerste instantie gearresteerd wegens betrokkenheid bij een geweldsincident in het Groningse Foxhol. Dat incident, waarbij ook wapens in het spel waren, vond één dag voor de schietpartij in Hoogezand plaats. Volgens een woordvoerder van de politie blijkt nu dat de drie nieuwe verdachten bekenden zijn van de vier mannen die eerder als verdachte werden aangehouden. De politie sluit niet uit dat er een link is tussen beide incidenten.

De schietpartij in Hoogezand wordt nog altijd omgeven met raadsels. Hierbij werd een 26-jarige inwoner van deze stad thuis overvallen door een aantal mannen. Later die nacht werd in Amsterdam de zwaargewonde ‘Rel’ binnen gebracht die de volgende ochtend aan zijn verwondingen overleed. De politie bevestigt een mogelijk verband tussen deze twee incidenten maar wil niet zeggen of de rapper de bewuste nacht ook in Hoogezand aanwezig was.