nieuws

31 mei 2008, 11:11

Politie heldert beroving van Stadjer op

De politie heeft deze week de beroving van een 64-jarige Stadjer weten op te lossen. De politie kon na een tip van het veelplegersteam de identiteit van de drie vrouwelijke verdachten te achterhalen. Op 19 mei werd een 36-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor diefstal met geweld. Een week later volgde de aanhouding van twee 37-jarige vrouwelijke Stadjers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 64-jarige Stadjer was naar eigen zeggen op dinsdagmiddag 13 mei op de Orionlaan door drie vrouwen beroofd. Hij had net boodschappen gedaan toen de man plotseling werd vastgepakt en in de bosjes werd getrokken. Vervolgens ontstond een worsteling, waarbij de portemonnee van het slachtoffer werd gestolen. Na de beroving ging het drietal er vandoor. Het slachtoffer liep door de straatroof diverse blauwe plekken en kneuzingen op.

De drie opgepakte verdachten bekenden betrokken geweest te zijn bij het incident met de 64-jarige man. Uit de uiteenlopende verklaringen werd duidelijk dat één van de 37-jarige vrouwen in gesprek geraakt met de man. Toen hij volgens de vrouwen enigszins opdringerig werd, ontstond er onenigheid. Hierop belandde één van de twee 37-jarige vrouwen, na een worsteling met de man, in de bosjes waarbij de portomonnee kon worden ontvreemd. Het geld uit de portemonnee werd besteed aan het gebruik van verdovende middelen.