nieuws

10 mrt 2002, 00:12

Politie Groningen voorkomt illegaal straatrace

De politie heeft vrijdagavond illegale straatraces op industrieterreinen bij Stadskanaal, Musselkanaal en Ter Apelkanaal voorkomen. Via internet en folders waren jongeren in Noord-Groningen opgeroepen deel te nemen aan de race. De politie was van tevoren getipt over de illegale manifestatie en wachtte de jongeren op.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de loop van de avond verzamelden zich meer dan honderd auto’s op een industrieterrein bij Stadskanaal. De politie was met meerdere wagens aanwezig en maande de jongeren aan van de race af te zien. De auto’s weken hierop uit naar Musselkanaal en Ter Apelkanaal, maar ook daar wist de politie een race te voorkomen. Tegen middernacht vertrokken de auto’s weer huiswaarts.
De politie probeert te achterhalen wie de race georganiseerd heeft. Zij spreekt echter nog niet van een structureel probleem in de provincie Groningen. ,,Voor zover ons bekend was dit de eerste keer’’, aldus een woordvoerder.
Straatraces zijn verboden omdat zij overlast en onveiligheid op de openbare weg veroorzaken. Bovendien zijn auto’s bij dit soort uitspattingen niet verzekerd.