nieuws

02 jun 2012, 12:12

Politie Groningen schakelt Burgernet in na diefstal juwelier

Burgernet begint zich in Groningen langzaam maar zeker te ontwikkelen tot een steeds effectiever middel om verdachten te vinden of vermisten op te sporen. De politie heeft Burgernet nu ook gebruikt na diefstal bij een juwelier.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie doet onderzoek naar een diefstal bij een juwelier in de binnenstad van Groningen. Een vermoedelijk Spaans sprekend duo kwam vrijdagmiddag de winkel binnen en vroeg een personeelslid om enkele sieraden te tonen. In een onbewaakt ogenblik pakte een van de twee verdachten een tableau met meerdere ringen en verstopte dit onder haar kleding. De man en vrouw verlieten daarna de winkel. De waarde van de ringen bedraagt enkele duizenden euro’s.


Enkele minuten na het ontdekken van de diefstal werd Burgernet ingezet. Naar aanleiding daarvan heeft een mogelijke getuige zich gemeld.


Het duo had het volgende signalement:
• Man en vrouw, beide blanke huidskleur en rond de 35 jaar
• Man droeg blauw/groene jas met verticale strepen en had donker haar
• Vrouw droeg driekwart witte (opvallende) jas, rossige haarkleur tot op de schouders.


De politie waarschuwt juweliers voor soortgelijke praktijken. Daarnaast komt de politie graag in contact met mensen die informatie hebben over de diefstal of over de twee verdachten. De politie in Groningen is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief).