nieuws

16 dec 2002, 00:12

Politie Groningen raadt burgers aan binnen te blijven

De politie in de provincie Groningen adviseert de bevolking maandagavond en dinsdagochtend thuis te blijven. Gezien de weersvoorspelling verwacht zij dat de straten en wegen in Groningen in het begin van de avond weer flink glad worden. De weersverwachting voor het noorden geeft sneeuw, regen en vorst aan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maandag eerder op de dag leidde ijzel in Groningen tot meer dan zestig aanrijdingen. In de Groningse ziekenhuizen meldden zich meer dan honderd mensen met ernstige botbreuken, fracturen, polsletsel en verwondingen aan de vingers. Lokale wegen en voet- en fietspaden veranderden in ijsbanen.
Busvervoerder Arriva, die maandagochtend kampte met flinke vertragingen en de uitval van tientallen bussen, verwacht in de avondspits en dinsdagochtend in de ochtendspits soortgelijke taferelen als maandagochtend. Verschillende Groningse scholen hebben al aangegeven dinsdagochtend weer lessen uit te laten vallen wanneer kinderen de scholen weer niet kunnen bereiken.
Ook het CBR meldt dat dinsdagochtend alle rijexamens in de drie noordelijke provincies tot elf uur al zijn afgezegd. TPG Post, die maandag door de ijzel in grote delen van het noorden de post niet kon bezorgen, evalueert de situatie dinsdagochtend. Een woordvoerder durfde maandagmiddag nog geen uitspraken te doen over de postbezorging op dinsdag.