nieuws

30 dec 2002, 00:12

Politie Groningen ontmaskert grote autofraude

De politie Groningen heeft vier mannen aangehouden die worden verdacht van een grootschalige handel in gestolen auto’s en gestolen auto-onderdelen. Dat heeft de politie dinsdag bekend gemaakt. De verdachten hebben bekend dat zij vanuit Winschoten in ieder geval 23 gestolen auto’s en onderdelen daarvan hebben verhandeld. De schade bedraagt enkele honderdduizenden euro’s.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De verdachten demonteerden de gestolen auto’s en bouwden ze om tot nieuwe auto’s met een nieuw chassisnummer en een nieuw kenteken. Daarna werden de auto’s in het buitenland doorverkocht. De auto’s werden gestolen in heel Nederland. Ze werden overigens niet gestolen door de verdachten zelf. Over de identiteit van de autodieven is nog niets bekend.
De politie kwam de fraude op het spoor toen oplettende buurtbewoners meldden dat zij in een oude lege loods in de haven van Winschoten regelmatig activiteiten waarnamen. De 23 auto’s zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Drie verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten.
De hoofdverdachte, een 52-jarige man uit Winschoten, zit nog vast. Hij organiseerde de diefstallen en de distributie van de gestolen auto’s en onderdelen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.