nieuws

20 jun 2002, 00:12

Politie Groningen boekt grote vooruitgang drugsbestrijding Beijum

De Regiopolitie Groningen heeft in de Groninger wijk Beijum de laatste tijd tientallen drugsdealers opgepakt en verdovende middelen in beslag genomen. In drie weken tijd zijn twintig aanhoudingen gepleegd. Een van de opgepakte dealers had twee kilo harddrugs in zijn bezit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een 23-jarige Franse man zonder vaste verblijfplaats werd samen met een 48-jarige man uit Beetsterzwaag eerder deze maand aangehouden in Groningen. De dealer bleek in bezit van 1 kilo heroïne, een kilo versnijdingmiddel en 300 gram coke. Een van de aangehouden personen was een niet van verlof teruggekeerde gevangene. Deze bijzondere actie werd uitgevoerd door het zogeheten Wybertje-team. Het maakte schoon schip in de Oost-Beijemer straten Wibenaheerd, Ypemaheerd en de Claremaheerd.
In de wijk voelen sommige bewoners angst voor onder meer dealers op straat. Hoewel het procentueel niet veel ernstiger is dan elders, waren de klachten voldoende redenen om extra mensen in te zetten in de wijk voor een intensieve actie, aldus Janis Winter, chef van de basiseenheid Oost. ‘’We hebben drugshandel aangepakt, zoals die zowel op straat als uit pandjes plaatsvindt, waar verslaafden samenkomen’’. De politie ontvangt nu zelfs complimenten van buurtbewoners.