nieuws

07 mei 2002, 00:12

Politie Groningen achtervolgt zeshonderd straatracers

De Groningse politie heeft zondagavond enkele uren ruim zeshonderd illegale straatracers opgejaagd om te voorkomen dat ze gingen racen. Honderd ME’ers wachtten de automobilisten op aan de Eemshaven waar ze hadden afgesproken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hierna vertrokken de zeshonderd aanwezigen met de politie op de hielen naar Uithuizen en Delfzijl.
Ook hier kwam het echter niet tot daadwerkelijke races, waarna de auto’s nogmaals naar de Eemshaven reden. Daar liepen de straatracers in een fuik van de politie en werden tientallen bekeuringen uitgedeeld.
De politie was via internet op het spoor gekomen van de geplande activiteiten. ,,Het is echt gekte’’, verzucht een woordvoerder. ,,Het zijn niet alleen jongeren, maar er komen tegenwoordig zelfs hele gezinnen op af. En we kunnen er in principe niets tegen beginnen, zolang ze niet racen.’’
De politie had van tevoren geprobeerd middels een oproep op de illegale site de deelnemers te ontmoedigen. De straatracers waren vanuit het hele land naar de Eemshaven gekomen.
Er werden tijdens de controle twee mannen aangehouden. Zij bleken in hun auto illegaal vuurwerk te vervoeren. Er zijn twee auto’s in beslag genomen.