nieuws

07 okt 2002, 00:12

Politie: geen aanwijzing voor verdenking Turkse jongeren groepsverkrachting

De Regiopolitie Groningen heeft geen aanwijzingen voor betrokkenheid van Turkse jongeren bij een mogelijk geval van groepsverkrachting van een 13-jarig meisje in Hoogezand-Sappemeer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Woordvoerder P. Boomsma vindt beschuldigingen in de richting van jongeren uit de Turkse gemeenschap in Hoogezand dan ook onterecht.
Volgens de Regiopolitie Groningen is nog steeds niet precies bekend wat er is gebeurd met het 13-jarige meisje, dat samen met haar moeder beweert dat ze het slachtoffer was van geweldpleging en groepsverkrachting in de ouderlijke woning in Hoogezand. Volgens de moeder van het meisje zouden acht Turkse jongeren daarvoor verantwoordelijk zijn.
‘Wij hebben het meisje zelf nog niet kunnen horen omdat ze daartoe emotioneel niet in staat is. Uiterlijk zaterdag hopen we haar te kunnen horen zodat we dan meer weten over wat er precies is gebeurd’, aldus de woordvoerder. Vast staat wel dat er brand is gesticht in het ouderlijk huis van het meisje, en ook dat er geweld is gepleegd jegens het meisje, dat vervolgens voor behandeling naar het ziekenhuis is gebracht. Daar is ze ook onderzocht.
‘Maar in verband met het politie-onderzoek kunnen we niet zeggen wat het onderzoek in het ziekenhuis heeft opgeleverd’, aldus Boomsma. In elk geval deelt hij de mening van de Turkse gemeenschap in Hoogezand dat er geen enkel bewijs is op grond waarvan acht Turkse jongeren zouden moeten worden verdacht van groepsverkrachting. ‘Het wachten is op het verhoor van het meisje. Daarna weten we meer’, vat Boomsma de stand van zaken samen.