nieuws

01 aug 2002, 00:12

Politie gaat niet langer uit van misdrijf bij dode Van Starkenborghkanaal

De dode die woensdagmorgen werd gevonden in een sloot langs het Van Starkenborghkanaal in Groningen is een 25-jarige vrouw uit Groningen. De politie heeft familie inmiddels over haar dood kunnen inlichten. De eerste resultaten van het politieonderzoek naar haar dood wijzen in de richting van zelfdoding. Normaliter maken de media en deze site daar ook geen melding van maar in dit geval, die eerder op de dag veel aandacht trok, leek het correcter dat wel te doen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onderzoek naar de persoonlijke achtergronden van het slachtoffer alsmede de resultaten van het eerste onderzoek van het stoffelijk overschot wijzen uit dat de vrouw zich vermoedelijk zelf van het leven heeft beroofd. De juiste doodsoorzaak kon vooralsnog nog niet worden vastgesteld. Om daarover duidelijkheid te krijgen wordt nog wel sectie verricht op het stoffelijk overschot.
Daarnaast doen politie en justitie nog nader onderzoek naar de persoonlijke omstandigheden van de vrouw. De plaats waar het slachtoffer is gevonden is inmiddels vrijgegeven nadat daar nog een uitgebreide zoekactie met speurhonden heeft plaatsgevonden. Dat onderzoek heeft geen nieuwe feiten aan het licht gebracht. Ook het onderzoek in de woning van de vrouw heeft geen nadere bijzonderheden naar voren gebracht. De politie verwacht in de loop van deze week te kunnen vaststellen of een misdrijf definitief kan worden uitgesloten.