nieuws

21 okt 2012, 14:02

Politie gaat komende week weer verdachten rellen Haren aanhouden

De Groningse politie gaat komende week meer verdachten van huis halen op verdenking van betrokkenheid van ongeregeldheden tijdens Projectx in Haren. De politie overlegt ook over het inzetten van het landelijke programma “Opsporing Verzocht”.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft de afgelopen week vier nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de ongeregeldheden in Haren.
Openlijke geweldpleging
Het viertal wordt verdacht van openlijke geweldpleging in de avond en nacht van 21 op 22 september. De vier jongeren zijn afkomstig uit Groningen (18 en 21 jaar) en de gemeenten Dantumadeel (16) en Slochteren (16). Twee verdachten konden met een dagvaarding naar huis. Een van de verdachten mocht onder schorsende voorwaarden het cellencomplex verlaten. De 16-jarige uit Groningen is na zijn verklaring, zonder dagvaarding, naar huis gestuurd. Inmiddels heeft de politie 58 personen aangehouden.


Opsporing verzocht


Het onderzoek is nog in volle gang. Ook volgende week zullen weer verdachten van huis worden gehaald in verband met de ongeregeldheden. Het onderzoeksteam is in gesprek met het AVRO programma “Opsporing Verzocht”. Gekeken wordt hoe het landelijk opsporingsprogramma ingezet kan gaan worden voor de identificatie van verdachten.