nieuws

14 jan 2008, 16:04

Politie doet forse softdrugsvangst in binnenstad

De politie heeft zaterdag in twee woningen in de binnenstad een forse softdrugsvangst gedaan. In een woning aan de Westersingel en de Westerbinnensingel werd in totaal ruim dertig kilo aan hennep, hasj en joints aangetroffen. De straatwaarde van de gevonden drugs is ongeveer 187.000 euro.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie kwam de drugs op het spoor nadat een buurtbewoner van de woning aan de Westersingel een harde knal hoorde en vervolgens de politie belde. Omdat in de woning ook een alarm afging, ging de politie op onderzoek uit.

In de woning werd negen kilo aan softdrugs gevonden. Omdat er bij de politie ook informatie bekend was over de mogelijke aanwezigheid van drugs in het pand aan de Westerbinnensingel, werd ook daar in aanwezigheid van de rechter-commissaris en de officier van justitie een onderzoek ingesteld. Daar bleek circa eenentwintig aan softdrugs aanwezig te zijn. Het gaat om circa tweeëntwintig kilo aan henneptoppen, circa zeven kilo aan hasj en ruim 3330 kant-en-klare joints.

Wat de knal heeft veroorzaakt, is niet duidelijk geworden. De bewoner van het pand aan de Westerbinnensingel, een 28-jarige Stadjer, is aangehouden. De politie doet nader onderzoek naar de bewoner van het pand aan de Westersingel. De drugs zijn in beslag genomen en worden in overleg met de officier van justitie vernietigd.