nieuws

11 aug 2011, 20:08

Poli’s UMCG vrijdag weer open

De poliklinieken van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) zijn donderdag de hele dag gesloten geweest als gevolg van een computerstoring. Hierdoor konden honderden geplande afspraken niet doorgaan. Donderdagavond waren alle problemen verholpen. De poli’s gaan vrijdag dan ook gewoon weer open, zo meldde een woordvoerder.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Door de storing was er in het hele ziekenhuis geen internet en lag de site plat. Ook was het UMCG slecht telefonisch bereikbaar. Ambulances met lichtgewonde patiënten werd donderdag verzocht naar een ander ziekenhuis uit te wijken.

Het UMCG schat dat zo’n driehonderd patiënten tevergeefs naar het ziekenhuis kwamen. Tien operaties,die zonder problemen konden worden uitgesteld, kwamen te vervallen. Alle spoedoperaties konden wel gewoon doorgaan.

Het ziekenhuis stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak en kijkt welke maatregelen genomen kunnen worden om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Het is niet de eerste keer dat het Groningse ziekenhuis last heeft van een storing: ook in 2009 en 2010 lagen de systemen plat.