nieuws

17 mei 2008, 12:12

Poederbrieven bezorgd in ‘t Zandt

Vrijdag zijn in ’t Zandt twee poederbrieven bezorgd. Beide brieven houden verband met een serie brandstichtingen in het Groningse dorp. In de poederbrieven staat een tekst met de strekking 'Laat Johnny B. vrij anders gaat de brandweerkazerne in vlammen op.' Dat heeft de politie Groningen zaterdag bekend gemaakt. Johnny B. wordt verdacht van 19 brandstichtingen in en rond ’t Zandt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Beide poederbrieven worden door de politie onderzocht. Volgens een woordvoerder van de politie Groningen passen de laatste twee poederbrieven in een reeks van brieven die vermoedelijk door dezelfde persoon zijn verstuurd. Eerder ontvingen RTV Noord en het Dagblad van het Noorden soortgelijke brieven. Volgens de politie is het degene die de brieven verstuurt vooral om publiciteit te doen.

Een van de twee brieven was gericht aan de secretaris van de plaatselijke brandweervereniging van ’t Zandt. De vereniging neemt de bedreiging serieus en houdt de brandweerkazerne scherp in de gaten. De andere brief was gericht aan een inwoner van ’t Zandt die verbonden is aan de plaatselijke voetbalvereniging.

Johnny B. werd in december 2007 aangehouden op verdenking van 19 brandstichtingen in ’t Zandt. De inhoudelijke behandeling van de zaak van B. staat gepland in juni, maar wordt mogelijk uitgesteld. Vrijdag melde RTV Noord dat B. ook verdacht wordt van een serie inbraken. B. beroept zich vooralsnog op zijn zwijgrecht.