nieuws

19 mrt 2003, 00:12

Pleegzorg Groningen hard op zoek naar tijdelijke pleeggezinnen

De Voorziening voor Pleegzorg Groningen, onderdeel van Jeugdzorg Groningen, organiseert donderdag 27 maart een voorlichtingsbijeenkomst in het kader van haar nieuwe regionale campagne "Ouders voor even". Doelstelling van de nieuwe campagne is de werving van pleeggezinnen en het creëren van een realistisch en positief beeld van het pleegouderschap.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Pleegouders vangen kinderen op die door omstandigheden tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen. Dat gebeurt bij voorkeur dichtbij huis, in de eigen omgeving van het kind. Soms blijft een kind een paar maanden, soms een paar jaar maar ook opvang tijdens vakantie of weekenden behoort tot de mogelijkheden. Het pleegouderschap biedt de mogelijkheid om kinderen uit probleemsituaties te helpen. Maar het kan ook zwaar zijn. Pleegouders krijgen te maken met kinderen die het niet gemakkelijk hebben gehad. Bovendien moeten pleegouders overweg kunnen met de tijdelijkheid van hun ouderschap.
Er is veel vraag naar deze vorm van jeugdhulpverlening. Informatie Iedereen is welkom op deze avond. Wilt u meer informatie over pleegzorg, dan kunt u een uitgebreide persmap aanvragen. Ook bestaat de mogelijkheid om pleegouders te interviewen. Immers, pleegouders weten als geen ander te vertellen over hun ervaringen als pleegouder!!