nieuws

28 aug 2012, 21:09

Play in’s Gruno’s Postharmonie op 3 en 17 september

Als start van het nieuwe cultuurseizoen organiseert Gruno’s Postharmonie een serie Play Ins. Zowel het harmonieorkest als het tamboerkorps / steelband zijn voor geïnteresseerden te bezoeken. Bezoekers worden tijdens de Play In uitgenodigd om mee te spelen met de Postharmonie, om zo te ervaren hoe het is om in dit muziekgezelschap te spelen. De Play Ins van het harmonieorkest vinden plaats op maandag 3 september en maandag 17 september vanaf 20.00 uur. De Play Ins van het tamboerkorps / Steelband zijn op dinsdag 4 september en dinsdag 18 september vanaf 19.30 uur. Alle Play Ins vinden plaats in het verenigingsgebouw van Gruno’s Postharmonie aan de Spaarnestraat 3 te Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het harmonieorkest van Gruno’s Postharmonie telt op dit moment circa 75 muzikanten en komt uit in de hoogste amateurafdeling (1e divisie oftewel vaandelafdeling) en staat onder leiding van dirigent en componist Peter Kleine Schaars. Het tamboerkorps van Gruno’s Postharmonie is uniek in haar soort.

Als een van de weinige amateurslagwerkgroepen hanteert zij het Marinierssysteem. Het korps staat onder leiding van Abel Zuidema. De steelband wordt gevormd door leden van het tamboerkorps en bestaat sinds 2009. De Steelband staat onder leiding van Auke Eshuis, voorheen instructeur van de Steelband van het Korps Mariniers.
 

Zowel het harmonieorkest als het tamboerkorps / steelband bereiden zich voor op het komende seizoen, dat van start zal gaan met o.a. een bezoek aan het muziekfestival in het Duitse Bad Orb en het jaarconcert dat plaatsvindt op 13 oktober in de Stadskerk aan de Friesestraatweg te Groningen.