nieuws

08 mei 2009, 13:01

Plasterk op consult bij Sigmund

Minister Ronald Plasterk gaat maandag 18 mei op consult bij de eenogige psychiater Sigmund, bekend van de strip in de Volkskrant. Die dag opent de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de tentoonstelling 'Nederland volgens Sigmund' in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Dat maakte het museum vrijdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om half drie heeft Plasterk een afspraak met Sigmund. Hij zal in een speciale therapiemachine plaatsnemen. Daar wordt hij ondervraagd door een projectie van de psychiater, die achter zijn bureau zit en probeert te achterhalen hoe gelukkig zijn cliënt is.

De minister kan vragen verwachten die gericht zijn op de mentale gesteldheid. De antwoorden blijven volgens een woordvoerder "allesbehalve binnenskamers'', zodat het publiek kan meegenieten. Uiteindelijk volgt een diagnose en krijgt de minister te horen of er nog iets aan zijn geluksgevoel te doen is.

Sigmund is bekend van de dagelijkse strip in de Volkskrant, gemaakt door Peter de Wit. De expositie is te zien tot en met 27 september. Wie zelf aan de tand wil worden gevoeld door Sigmund, kan tijdens de tentoonstelling plaatsnemen in de therapiemachine.