nieuws

06 nov 2011, 13:01

Plantsoenloop Groningen trekt tweeduizend lopers; Molenhuis opnieuw winnaar

De 54ste editie van de Plantsoenloop in Groningen is zaterdag weer een groot succes geworden. Meer dan tweeduizend hardlopers genoten van het fantastische heuvelachtige parcours, de herfstbladeren en vooral van de unieke sfeer. Olfert Molenhuis werd voor het vierde achtereenvolgende jaar winnaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ruim tweeduizend deelnemers telde de 54e editie van de Plantsoenloop die traditiegetrouw op de eerste zaterdag in november wordt gehouden in het Noorderplantsoen. Meer dan 900 enthousiaste kinderen stonden aan de start van de 1K RunAway of de 2 km Scholierenloop. Dit jaar was er ook voor de aller jongsten een afstand te lopen, de 1K KidsRun. Het startschot werd gedaan door Thunder die samen met Groby aanwezig was om de kinderen te vermaken.

Er werd niet alleen gelopen in het Noorderplantsoen, maar er waren ook andere leuke activiteiten te beleven. Zo kregen alle deelnemers van de loop een kortingsbon om bij de Pipo Pannenkoekstand een pannenkoek of portie poffertjes met korting te halen en was er een springkussen, een schminktent en een kidsclub van FC Groningen. Ook aan de ouders was gedacht met een Koek en Zopie tent waar lekkere winterse dranken geschonken werden.

De 8 km Plantsoenloop is voor de vierde maal gewonnen door Olfert Molenhuis in een tijd van 25:50. Voor Molenhuis is dit al de vierde keer dat hij de 8 km Plantsoenloop op zijn naam schreef. Tweede werd Wilfred van Holst in een tijd van 26:22 gevolgd door Adriaan Franssen in een tijd van 26:40. Bij de vrouwen was Marieke Falkmann de snelste vrouw van de dag. Elisa de Jong behaalde de tweede plaats in een tijd van 30:13 en op de derde plaats eindigde Yasmin Hillebrink met een tijd van 33:43.

Uitslag 8 km Plantsoenloop

8 km Mannen
1 Olfert Molenhuis (Assen) 25:50
2 Wilfred van Holst (Groningen) 26:22
3 Adriaan Franssen (Assen) 26:40

8 km Vrouwen
1 Marieke Falkmann (Groningen) 28:55
2 Elisa de Jong (Zuidlaren) 30:13
3 Yasmin Hillebrink (Groningen) 33:43