nieuws

18 dec 2017, 11:11

Plannen voor appartementen en supermarkt in De Wijert-Zuid

Plannen voor appartementen en supermarkt in De Wijert-Zuid

In De Wijert- Zuid komen op de plaats van het huidige Aldi-gebouw 55 nieuwe appartementen en een supermarkt. (illustratie: zie GIC.nl) Tenminste, wanneer plannen daartoe van Vastgoed Groningen door gaan. Deze projectontwikkelaar heeft plannen ontwikkeld om medio 2018 te starten met de herontwikkeling van deze locatie op De Mérodelaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op dit moment wordt de supermarkt geëxploiteerd door de Aldi. Het huurcontract hiervan loopt tot midden 2018.

 

‘In nauw overleg met de gemeente Groningen hebben wede afgelopen maanden gewerkt aan de plannen voor deze herontwikkeling. Het voornemen is om op de locatie een nieuwe supermarkt te realiseren met daar bovenop circa 55 appartementen’, zo meldt Vastgoed Groningen op de website van De Wijert.

 

Volgens het Dagblad van het Noorden van maandag zijn niet alle buurtbewoners ingenomen met de plannen. Volgens enkele buurtbewoners, onder wie Jan ten Brummelhuis, gaat het om hoogbouw, en kunnen de plannen leiden tot verkeersproblemen, grotere parkeerdruk en verlies van groenvoorzieningen.

 

Een woordvoerder van de gemeente Groningen laat weten dat de gemeente positief is over het plan. Volgens de gemeente komt Groningen huizen tekort, en hoogbouw kan helpen om dit tekort te bestrijden.