nieuws

08 apr 2002, 00:12

Pim Fortuyn slachtoffer 1 april grap in Groningen

De altijd zo bijdehande en gevatte Pim Fortuyn blijkt in Groningen het slachtoffer te zijn geworden van een 1 april-grap. Dat blijkt uit een artikel in de Universiteitskrant, het mededelingenblad van de Rijksuniversiteit Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De UK schrijft dat in de tijd dat Fortuyn nog aan de RUG werkte, dit blad een 1 aprilgrap had bedacht.. Op de voorpagina van de UK verscheen de dag voor 1 april dat door een zware technische storing de salarissen van de medewerkers niet uitbetaald konden worden per bank- of giro. Wie z’n geld wilde hebben moest zich de volgende dag met z’n laatste salarisstrookje vervoegen bij de personeelsadministratie.
Het bleek dat drommen medewerkers van de RUG niet in de gaten hadden dat het die dag 1 april was, want er stond een lange rij RUG medewerkers bij de administratie op de stoep. Enkele medewerkers waren al in de zeer vroege ochtend naar het kantoor te komen, om maar niet buiten de boot te vallen. ‘En wie meldde zich als eerste, in de vroege ochtend? Drs. Pim Fortuyn, medewerker bij sociologie’, aldus de Universiteitskrant.
Het blad zou later nog een 1 april grap uithalen door een gratis pornografische filmvoorstelling aan te kondigen in het Academiegebouw, maar het is niet bekend of Fortuyn daar ook in is getrapt.