nieuws

23 dec 2009, 09:09

Pieter Huistra krijgt als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen zelfde problemen als Ron Jans. Of niet?

Pieter Huistra krijgt straks als nieuwe trainer precies dezelfde problemen als Ron Jans. De selectie verandert niet echt met een nieuwe trainer, en momenteel ontbreekt het aan scorend vermogen. Maar toch is het een prima keuze geweest van de directie van FC Groningen om Huistra aan te stellen, want hij heeft zeer veel ervaring, bij Glasgow en Ajax. Behalve te zorgen voor een nieuwe trainer zou het goed zijn wanneer de directie van FC Groningen eens een kijkje zou nemen bij FC Twente: ook dat is een regio-club, waar ze er echter wel in slagen om echt aan de top te komen. Wat vindt u van de keuze van Pieter Huistra? Reageer!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Pieter Huistra volgt Ron Jans volgend seizoen op als coach van FC Groningen. Dat meldt de Telegraaf. Volgens de krant van wakker Nederland bevestigen meerdere bronnen rondom FC Groningen de komst van de oud-international en huidig trainer van Jong Ajax. De Amsterdamse club zou al hebben ingestemd met het vertrek van de jeugdtrainer.

Huistra heeft een geschiedenis bij de Groningse FC. In 1984 maakte hij er zijn debuut als profvoetballer. Tot 1987 speelde de geboren Fries zijn thuiswedstrijden in het Oosterparkstadion. Daarna speelde de linksbuiten nog voor Veendam, FC Twente en Glasgow Rangers, waarmee hij vijf keer achter elkaar kampioen van Schotland werd. Na zijn periode bij de Rangers koos hij in 1995 voor het avontuur en kwam twee seizoenen uit voor het Japanse Sanfrecce Hiroshima. Huistra stond daarna nog onder contract bij FC Groningen, Lierse SK en RBC Roosendaal, maar kwam in de laatste twee jaar van zijn carrière nauwelijks meer aan spelen toe door een zware achillespeesblessure. Hij mocht in totaal acht keer aantreden in het Nederlands Elfstal.

Na zijn carrière als speler keerde Huistra terug op zijn oude nest en werd jeugdtrainer bij FC Groningen. Van 2005 tot en met 2008 was hij actief als assistent trainer bij Vitesse. Hij is pas sinds dit seizoen coach van Jong Ajax.