nieuws

24 okt 2002, 00:12

Philips vindt toch vat met oplosmiddel in Ceresmeer Stadskanaal

Eén van de vaten die donderdag uit het Ceresmeer in Stadskanaal zijn gehaald blijkt oplosmiddel te bevatten. De overige vier vaten bleken slechts water te bevatten, met sporen van olie. Dat heeft de site-manager van Philips Semi Conductors in Stadskanaal, John Nizet, donderdagmiddag bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij is enerzijds tevreden dat vier vaten slechts water bevatten, maar het valt hem tegen dat in het vijfde vat toch oplosmiddel bleek te zitten.
Volgens Philips zijn er in elk geval geen vaten gevonden met ernstige giftige stoffen. Philips had opdracht gegeven aan een duikbedrijf om vaten op te duiken naar aanleiding van geruchten dat het bedrijf in het verleden zeer giftige vaten in het Ceresmeer had gedumpt. De afgelopen twee dagen konden slechts vier vaten worden opgespoord. Het vijfde vat was al eerder gevonden. Volgens Philips is er dus geen bewijs gevonden dat ‘mannen met witte pakken’ in het verleden ’s nachts gifvaten in het meer stortten. Toch valt het Philips tegen dat er nog één vat is gevonden met oplosmiddel. Dit middel lijkt niet gevaarlijk voor mensen. Toch wordt het nader onderzocht.