nieuws

22 nov 2001, 00:12

Peter Verschuren vertrekt als lijsttrekker bij SP in Groningen

Peter Verschuren stelt zich niet opnieuw beschikbaar als lijsttrekker bij de SP in Groningen. De nieuwe lijsttrekker wordt Rosita van Gijlswijk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Peter Verschuren wordt het na veertien jaar wel eens tijd om een stapje terug te doen. Wel hoopt hij terug te keren in de gemeenteraad, maar hij wordt geen fractievoorzitter meer. Die taak is straks, na de raadsverkiezingen in maart, toebedacht aan Van Gijlswijk.
Peter Verschuren is na veertien jaar een van de bekendste gemeenteraadsleden van Groningen. Een opvallende rol speelde hij tijdens de ‘affaire Ouwerkerk’. De SP was zelf indirect betrokken bij het ontstaan van de rellen, die begonnen nadat deze partij pamfletten in die wijk had verspreid.
De laatste jaren heeft de SP zich een kritische opponent getoond van het college van B en W. Daarbij is er binnen het college waardering ontstaan voor de wijze van oppositievoeren van de SP onder leiding van Verschuren. De SP neemt herhaaldelijk standpunten in die voor een aantal wethouders meer perspectief bieden op samenwerking dan met het huidige GroenLinks onder leiding van Karin Dekker, zo hebben wij althans uit betrouwbare bron vernomen.