Nieuws

Peter Rehwinkel nu voorzitter landelijke Raad van Toezicht Burgernet

Burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel heeft er een neven-functie bij. Hij is met ingang van 1 juni begonnen als voorzitter van de landelijke Raad van Toezicht Burgernet. Burgernet is een samenwerking van gemeenten, politie en burgers om de veiligheid in de eigen wijk te bevorderen. Na de pilot in negen gemeenten van vijf politieregio’s, hebben de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie besloten Burgernet landelijk in te voeren en de invoering daarvan te financieren. Dit betekent dat Burgernet in 2010 en 2011 wordt ingevoerd in minimaal 50 gemeenten en alle regio’s en meldkamers van de politie in Nederland. Burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel heeft er een neven-functie bij. Hij is met ingang van 1 juni begonnen als voorzitter van de landelijke Raad van Toezicht Burgernet. Burgernet is een samenwerking van gemeenten, politie en burgers om de veiligheid in de eigen wijk te bevorderen. Na de pilot in negen gemeenten van vijf politieregio’s, hebben de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie besloten Burgernet landelijk in te voeren en de invoering daarvan te financieren. Dit betekent dat Burgernet in 2010 en 2011 wordt ingevoerd in minimaal 50 gemeenten en alle regio’s en meldkamers van de politie in Nederland.


Leestijd: < 1 minuut

De Raad van Toezicht is het toezichthoudend bestuurlijk orgaan dat op strategisch niveau de landelijke invoering begeleidt. Daarnaast stimuleert de Raad dat Burgernet in de toekomst een vaste plek in de lokale samenleving krijgt. Meer informatie over Burgernet vindt u op www.burgernet.nl.
Na de zomer besluit het gemeentebestuur van Groningen over deelname aan het project Burgernet. In de provincie Groningen voerde Veendam Burgernet al met veel succes in. Veendam heeft momenteel 1.900 deelnemers. Na de zomer begint de gemeente Winsum de werving onder haar inwoners.