nieuws

30 dec 2017, 22:10

Peter Kruyt - net gestopt als directeur CVW - plotseling overleden

Peter Kruyt - net gestopt als directeur CVW - plotseling overleden

Peter Kruyt, die twaalf dagen geleden stopte als directeur van het Centrum Veilig Wonen, is in de nacht van vrijdag op zaterdag plotseling overleden. Kruyt overleed in Costa Rica aan de gevolgen van een hartstilstand. Hij was daar sinds 21 december met zijn vrouw op bezoek bij z'n zoon om enkele weken met elkaar op te trekken. "Dat dit niet zo mag zijn, is verschrikkelijk", aldus het CVW. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het CVW laat in een persbericht verder weten dat ze meeleven met de vrouw en kinderen van Kruyt. 

Kruyt nam twaalf dagen geleden afscheid van CVW. Tijdens zijn afscheidsreceptie keek hij volgens het CVW in een betrokken betoog terug op drie hectische jaren bij CVW. Kruyt kwam in 2014 voor het eerst in aanraking met de aardbevingsproblematiek in Groningen toen NAM een tender uitschreef voor de oprichting van een bedrijf dat aardbevingsschade zou herstellen en woningen/panden zou versterken. 

Kruyt werkte de laatste maanden hard aan een nieuw plan voor de manier waarop het CVW straks omgaat schadeafhandeling, waarbij de NAM meer op afstand zou komen. Daarvoor moest de CVW een organisatietransitie doormaken. Kort voor zijn vertrek bereikte hij daarover een overeenkomst met de Ondernemingsraad van CVW.

De organisatietransitie zal worden uitgevoerd en geïmplementeerd onder leiding van Geeke Feiter, die per 18 december algemeen directeur is van CVW.

"Centrum Veilig Wonen is heel veel dank verschuldigd voor de bevlogen inzet van Peter Kruyt. Terugdenkend aan Peter zien wij een charismatisch en bevlogen leider en vooral een fijn en warm mens", zo besluit het CVW.