nieuws

19 mrt 2003, 00:12

Peter Houtman voorlopig favoriete speler FC Groningen van de eeuw

In Groningen is momenteel een voor voetballiefhebbers zeer interessante stemming aan de gang over de vraag wie de voetballer van de (vorige) eeuw is van FC Groningen. Niet Fandi of Djurovski is lijstaanvoerder tot nu toe, maar Peter Houtman.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Niet Ronald Koeman of Milko Djurovski, maar Peter Houtman leidt voorlopig de ranglijst van meest populaire spelers van FC Groningen. De 100-jarige studentenvoetbalvereniging Forward, dat op 12 april aantreedt tegen het 'FC Groningen van de eeuw', heeft dat gisteren bekend gemaakt. Houtman, die met tussenpozen zes seizoenen voor Groningen speelde, was in het seizoen 78-79 namens de FC topscorer in de eredivisie. Dit huzarenstukje herhaalde hij enkele jaren later bij Feyenoord. Bij de Rotterdamse club werd Houtman na zijn voetbalcarriere stadionspeaker.
Houtman laat in de tussenstand FC-sterren als Jos Roosien (2e), Jan van Dijk (4e) en Martin Drent (de hoogst geplaatste speler van de huidige FC, op plaats 5). Opvallend is dat Erwin Koeman met nog een week te gaan ruim voor zijn broer Ronald staat. Erwin staat derde op de voorlopige ranglijst, de huidige Ajax-trainer staat nog net in de basis, met een elfde plaats.
Of het roemruchte spitsenduo Meijer-Djurovski gaat spelen is nog onzeker: Djurovski staat weliswaar achtste, maar Hennie Meijer komt nog niet verder dan plaats 12. De huidige trainer Ron Jans kan op de bank blijven zitten: met zijn14e plaats in de tussenstand zal hij de basis waarschijnlijk niet halen. Assistent-trainer Joop Gall kan het spel wel binnen de lijnen uitzetten: hij staat zesde in het voorlopig klassement.
Op het weblog van de Studentenkrant is nieuws te vinden over het fc van de eeuw van Forward www.studentenkrant.org